Workshop Collage Kunst in Utrecht

Cursus Collage maken, Ontspan & creëer

Al je creativiteit de vrije loop laten? Dan kan in alle  Collage Kunst workshops.  In één dag of meerdere lessen leer je verschillende technieken en materialen toepassen. Kies uit de workshops:

Alle collage kunst workshops: Pur sang, Splendeur of  Collage 1 - dag zijn geschikt voor voor zowel beginners als ervaren kunstenaars. Groepen zijn klein en mijn tips persoonlijk, afgestemd op wat jij nodig hebt. 

Je leert 'anders' kijken, bladeren door een magazine zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik neem je mee in een creatieve reis waarin je ballans, perspectief en kleur in je composities leert toepassen. Dit alles binnen jou eigen stijl, je ontwikkelt daarmee tegelijkertijd jouw persoonlijke handtekening.

In verschillende stijlen en technieken maakt je met behulp van tijdschriften, glossy's, boeken, stof etc. een nieuw uniek beeld. Doe mee en laat je creatieve geest spreken! 

Cursusblokken:
8 lessen of  1 dag
 • 8 lessen: begint met een inleiding
 • oordelen zoals: ik kan niet illustreren / tekenen, blijken echt niet te kloppen
 • twijfel je bij creeren: ik help je keuzes maken en toeval te zien en omarmen
 • naar huis met verschillende werkstukken en boordevol collage ideeën voor een  eindeloos bron van inspiratie
 • WANNEER komt het jouw uit? Nieuwe datums voor de workshop staan niet (allemaal) vast. Heb je interesse, reserveer. Zodra er genoeg mensen zijn prikken we samen de nieuwe startdatum.

Collage Kunst Workshop: Pur sang - 8 lessen

Ik verras je bij elke les met een verrukkelijke uitdaging, waarbij je diverse materialen (magazines, papier, behang, karton, stof, inkt etc.) en verrassende technieken gebruikt. Je ondekt meer manieren van 'kijken' doordat ik je een andere invalshoek en inspirerende voorbeelden voorschotel. Terwijl je bezig bent met collages maken lijkt de tijd voorbij te vliegen, neem de rust en geef jezelf de ruimte, je zal versteld staan van het verbluffende resultaat. Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als ervaren kunstenaars. De kosten bedragen €240,- inclusief heerlijke koffie en thee. We starten op maandagavond om 19.30 uur en eindigen om 22.00 uur. Reserveer of Boek >

Workshop Collage Kunst & Mix Media: Splendeur - 8 lessen

In deze workshop reeks krijg je originele opdrachten die je stimuleren en uitdagen. Dompel jezelf onder en ontdekt de rijkdom die mixed media technieken te bieden heeft zoals:

 • mono-print & transfers
 • stempelen & stempels maken 
 • illustreren: schetsen & krabbels
 • transparantie, reliëf, structuren 

Al deze technieken zijn ook thuis, makkelijk uit te voeren ik laat je zien hoe dat in zijn werk gaat, inclusief handige zelfmaak #hacks!

Creative weelde: met het uitvoeren van de opdrachten leer je bovenstaande technieken en combinaties met verf, acryl/aquarel, inkt, stof, karton, behang etc. te maken. Collages maken met oog voor detail, diepte en gelaagdheid. Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als ervaren kunstenaars. Heb je de Collage Kunst workshop Pur Sang gedaan? Dat zijn deze lessen een verrijking en prachtig vervolg voor wat je daar hebt geleerd. Maar geen verplichting, je kunt ook direct duiken in de weelde van Splendeur ;-). De kosten voor de cursus zijn €284,- inclusief koffie,  thee en materialen. De cursus wordt gegeven op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Reserveer of Boek >

Met een frisse blik, je leert op een andere manier kijken; door te letten op kleur, vorm en ritme

Workshop Collage Kunst - 1 dag:

 Ik geef je verschillende opdrachten en hiermee maakt je gedurende de dag, meerdere collages. Voor het maken van collages, kun je gebruik maken van verschillende technieken in combinatie met diverse materialen, ik laat je proeven aan een scala van opties. Met het recyclen van beelden; bladeren, zoeken en associëren kom je in een relax modus en 'teken' je met beelden. Oordelen over jezelf zoals: "ik kan niet tekenen", zijn niet van belang. Kosten: €95,00 incl. koffie/thee. Tijd: 10.00 t/m 16.00 uur. Reserveer / boek >

Workshop Collage creatief uitje / teambuilding - 1 dag:

Ben jij klaar voor een dag vol creativiteit en plezier? Met leuke opdrachten die de groepsdynamiek een boost geven. Als je liever een andere datum wilt, laat het me weten. De workshop vindt plaats in een inspirerend atelier in Utrecht, maar dat kan ook op locatie met een grotere groep. De kosten zijn €47,50/€95,00 inclusief koffie en thee. Je kunt deelnemen van 10.00 uur tot 16.00 uur of kiezen voor een dagdeel. Als je wilt, kan ik ook een heerlijke lunch regelen. Reserveer of Boek >

Tijdens het proces kies je hoe strikt je jouw thema of collage techniek toepast. Als vanzelf ontwikkel je zo je eigen stijl.

geknipte bladeren

Workshop
collage kunst
1 - dag

€ 95 /pp

wanneer: zaterdag 1 juni 2024  of 11 Mei = VOL!

tijd: 10.30 - 16.00 uur

locatie: Uraniumweg 21, Utrecht

cursisten: minimaal 5

inclusief: btw, canvas, vrij gebruik van acryl-verf, lijm & koffie/thee. De groep is klein en dus is veel ruimte voor individuele aandacht. *Prijzen onder voorbehoud.

Collage illustratie van vis

Workshop
collage kunst
Pur Sang

8 - lessen

€ 240 /pp 

start: maandag 21 Okt. 24, 26.02.24 = VOL! 

tijd: 19.30 - 22.00 uur 

locatie: Uraniumweg 21, Utrecht

cursisten: minimaal 5

inclusief: btw, vrij gebruik van acryl-verf & lijm & koffie/thee. De groep is klein en dus is veel ruimte voor individuele aandacht. *Prijzen onder voorbehoud. 

Collage onderdelen bladeren en bloemen

Workshop
collage kunst & mix media splendeur
8 - lessen

€ 284 /pp 

start: dinsdag 22 Okt. 2024, 14.10.23 = VOL!

Technieken & materialen combineren: Mono-print, transfer, stempel, illustreren: schetsen, krabbels. transparantie, reliëf, structuren, verf, inkt etc

tijd: 19.30 - 22.00 uur 

locatie: Uraniumweg 21, Utrecht

cursisten: minimaal 5

inclusief: btw, vrij gebruik van acryl-verf & lijm & koffie/thee. De groep is klein en dus is veel ruimte voor individuele aandacht. *Prijzen onder voorbehoud. 

Knip actie foto

Workshop
collage kunst
creatief uitje / bedrijfsuitje
1- dag / dagdeel

€ 47,50 /pp

€ 95,- /pp  

wanneer: donderdag 14 Dec. 2023 10.00 tot 13.00uur

tijden: ochtend 10.00 - 13.00 of dag 10.30 - 16.00 uur (start in overleg)

lunch: (optioneel)

locatie: Uraniumweg 21, Utrecht

cursisten: minimaal 6 (is de groep </>, neem dan contact met me op)

inclusief: btw, vrij gebruik van acryl-verf & lijm & koffie/thee. Doordat de groep klein is er individuele aandacht. *Prijzen onder voorbehoud.

Collage maken...
maar 'wat' maak ik dan?

Tip's om te starten

 • Verzamel afbeeldingen & tijdschriften. Neem deze mee, dit geeft je richting en daardoor kun je sneller beginnen met uitwerken.
 • Kies een thema. Bijvoorbeeld: natuur, dieren, tekst/gedichten, hobby, sport, reizen. Of je maakt een beeldverzameling op basis van kleur en structuur.
 • Bepaal of je een realistisch of abstract collage werk wil creëren.

Mix it up, materialen & technieken: teken & schilder, collage, foto’s, krabbels, krijt, verf & aquarel. 

*

 Je krijgt een blije energie van het associatief creëren dit is één van de prettige bijwerkingen ;-)

Muziek voor een rustige ceative flow

 Hierbij één van de KeiLief playlisten voor: creativiteit: spelen, rommelen, klooien, knippen, plakken, puzzelen en freewheelen.

KeiLief Spotify Workshop playlist

Rust & ruimte, heerlijke muziek op de achtergrond. 

Reacties uit KieLief WhatsApp groep:

Via KeiLief WhatsApp, ik stuur je: een filmpjes met de collage resultaten, inspiratie, collagekunst, foto's, kunstenaars. We delen: tips voor tentoonstelling/exposities, collage resultaten & creatieve blijheid ;-) 

Collage Workshop dag: Ik vond het ook een fijne creatieve dag waar ik weer inspiratie van gekregen heb. Was gezellig en met fijne gesprekken. Monique

Hartelijk dank voor de inspirerende en leuke workshop! En de goede verzorging! Brigitte

Wat een fantastische dag. Ik ben nog aan het nagenieten. Groet, Henriette

Collage/Monoprint 6/8 lessen: Dank voor dit filmpje en de fijne workshop avonden...en ik kom zeker weer een workshop bij je volgen. Eline

Deze wil ik je toch nog sturen, omdat jouw lessen en voorbeelden me echt geïnspireerd hebben. Margriet

Hanneke: Ik vind het echt top, Francoise, je cursus. Je opdrachten , je rustige “ tips,“  je meekijken en meedenken... Ik raak geïnspireerd en kom zo tot rust.... Dank ! ( haha , dit even als tussendoortje .... oh, en ik vergeet de koffie) Leuke opdracht, Francoise! Ik duik de natuur in!

Anna: Leuk!  Ik heb gisteren nog wat tijd doorgebracht op Pinterest, om inspiratie op te doen.

O wat heerlijk! Ik heb weer zin in maandag! Nieske

Collage vogel
Box-art_groen met illustraties 3D
vrouw maakt een collage